Re-integratie

Re-integratie: Werk is het beste medicijn 

Wanneer werknemers een tijd afwezig zijn geweest door bijvoorbeeld ziekte of arbeidsongeschiktheid, kan de re-integratie op de werkvloer lastig zijn. Door verschillende factoren kan ziekteverzuim of arbeidsongeschiktheid ontstaan. Een re-integratietraject kost veel tijd en geld, dit wilt u het liefst zo efficiënt mogelijk doorlopen. ReFit kijkt altijd naar de mogelijkheden, niet naar de beperkingen. Wilt u de re-integratie van medewerkers na (langdurig) ziekteverzuim versoepelen maar weet u niet zo goed hoe? Verzuimspecialist ReFit staat graag voor u klaar om ondersteuning te bieden bij re-integratie op de werkvloer.

Problemen bij ziekte en re-integratie

Werknemers die zich ziekmelden hebben soms meer dan alleen lichamelijke klachten. Sommige werknemers hebben bijvoorbeeld financiële, psychische of andere klachten waardoor zij niet in staat zijn om zich volledig in te zetten voor hun baan. ReFit helpt deze werknemers door er een jobcoach aan te koppelen. Op deze manier worden de zorgen sneller verminderd en daardoor wordt de re-integratie eerder tot stand gebracht. Hierdoor gaat de werknemer sneller aan het werk wat weer van positieve invloed is op de financiële situatie. ReFit heeft hier veel ervaring mee, denkt graag in oplossingen en is ten opzichte van andere verzuimspecialisten niet bang om ook complexe casussen aan te nemen. 

Met ReFit heeft u een breed netwerk

Met ReFit als uw verzuimspecialist profiteert u van ons brede netwerk van specialisten. Als werkgever wilt u zo snel mogelijk weer beschikken over uw werknemer, wij kunnen op veel verschillende manieren ondersteunen om de re-integratie tot stand te brengen. Naast de bestaande en vaak voor de hand liggende oplossingen die gekozen worden door verzuimspecialisten, kijkt ReFit in complexe gevallen ook naar alternatieve oplossingen. Hierbij is het voordeel dat door het brede netwerk er altijd wel een specialist aanwezig is die de re-integratie op gang kan brengen.

Meer weten over re-integratie bij ziekte door ReFit?

Wilt u weten wat ReFit voor uw organisatie kan betekenen rondom re-integratie bij ziekteverzuim? De specialisten van ReFit nemen graag de tijd om u er meer over te vertellen. Maak een afspraak met één van onze verzuimspecialisten en laat u adviseren om uw ziekteverzuim te verlagen. 

Klant aan het woord

De rapportages uit het gebruiksvriendelijke verzuimsysteem geven ons inzicht in ons ziekteverzuim. ReFit is laagdrempelig en er zijn korte communicatielijnen. Ik voel hun persoonlijke aandacht en betrokkenheid.
De verzuimbegeleiding van al onze medewerkers hebben wij uitbesteed aan ReFit. Door het eigenrisicodragen krijgen we de kosten van verzuim veel beter inzichtelijk en ReFit neemt ons veel werk uit handen