Eigenrisicodrager worden

Wel of geen eigenrisicodrager worden?

Flexmedewerkers zijn nog steeds erg belangrijk voor veel organisaties; met name uitzend- en payrollorganisatie zullen dit beamen. Voor veel bedrijven zijn flexmedewerkers al jaren onderdeel van het team en ook daar moet goed voor worden gezorgd. Als eigenrisicodrager krijgen werkgevers de kans om zich ook op dit gebied verantwoordelijk te maken voor de hele familie.

Er zitten veel voordelen aan eigenrisicodrager worden. De belangrijkste is natuurlijk dat een eigenrisicodrager geen werkgeverspremies afdraagt. Kiest u echter voor de goede verzuimbegeleiding van ReFit, dan zitten er nog veel meer voordelen aan.

Vanwege de betrokkenheid van onze verzuimspecialisten, wordt er bij een ziekmelding direct actie genomen. Ook praten we graag van maatwerk, passend bij uw organisatie. We kennen uw organisatie en we zijn altijd dichtbij. Daarnaast zijn we, in tegenstelling tot bijvoorbeeld het UWV er niet alleen voor uw werknemers maar we zijn er ook voor uw organisatie. Beide belangen zijn voor onze verzuimspecialisten even belangrijk. Het gaat ons namelijk om het doel: de continuïteit van uw organisatie én het welzijn van uw mensen. 

Eigenrisicodrager worden kan op twee momenten in het jaar. Om precies te zijn: per 1 januari en per 1 juli. Houd er wel rekening mee dat de aanvraag voor eigenrisicodrager worden tenminste 13 weken vóór één van deze data bij de Belastingdienst moet zijn ingediend.

Eigenrisicodrager worden in combinatie met de Wet Arbeidsmarkt in Balans?

Op 1 januari 2020 gaat de nieuwe Wet Arbeidsmarkt in Balans van kracht, de WAB. Naar aanleiding van deze wet zullen veel organisaties ervoor kiezen om eigenrisicodrager te worden omdat dit, in combinatie met een goede verzuimbegeleiding, de beste keuze is. Houd er wel rekening mee dat de WAB op 1 januari 2020 van kracht is en u dit uiterlijk 2 oktober moet hebben ingediend bij de Belastingdienst! ReFit helpt u daarbij.

Eigenrisicodrager worden of niet: weet u het al?

Eigenrisicodrager worden of niet: het is een lastige doch reële vraag. Vooral nu op 1 januari 2020 de Wet Arbeidsmarkt in Balans ingaat. En omdat we begrijpen dat u een gefundeerde keuze wilt maken, willen we u graag van advies voorzien. Staat u ervoor open? Dan horen we het graag; dan gaan we vandaag nog voor u aan de slag!

Klant aan het woord

De rapportages uit het gebruiksvriendelijke verzuimsysteem geven ons inzicht in ons ziekteverzuim. ReFit is laagdrempelig en er zijn korte communicatielijnen. Ik voel hun persoonlijke aandacht en betrokkenheid.
De verzuimbegeleiding van al onze medewerkers hebben wij uitbesteed aan ReFit. Door het eigenrisicodragen krijgen we de kosten van verzuim veel beter inzichtelijk en ReFit neemt ons veel werk uit handen