Werkgevers

Verzuimpreventie

Verzuimpreventie is een investering die u misschien liever niet doet. En dat snappen wij. Maar heeft uw bedrijf inzicht in wat ziekteverzuim uw organisatie daadwerkelijk kost? Steeds meer bedrijven hebben moeite om hun ziekteverzuim in controle te houden en om werknemers te behoeden van o.a. burn-outs. Als verzuimspecialist heeft ReFit zeer ruime kennis en ervaring op het gebied van verzuimpreventie. Hierdoor kan ReFit uw organisatie voorzien van effectieve verzuimbegeleiding en verzuimpreventie.

Lees meer: Verzuimpreventie

Verzuimmanagement

Verzuimmanagement biedt de oplossing voor de grote uitdaging die langdurig ziekteverzuim onder werknemers in uw organisatie met zich meebrengt. Door een gezonde werkomgeving te creëren voorkomt u werk gerelateerd ziekteverzuim. Door te investeren in een goede, fijne werkomgeving en gezonde medewerkers zullen de kosten dalen en stijgt de tevredenheid op de werkvloer. ReFit heeft de benodigde kennis en ervaring in huis om u te helpen met verzuimmanagement. Wij helpen uw medewerkers om optimaal te presteren en uw werkomgeving hierop in te richten. Verzuimmanagent uit handen geven aan ReFit geeft u meer tijd om te doen waar u goed in bent terwijl het ziekteverzuim onder werknemers wordt teruggedrongen.

Lees meer: Verzuimmanagement

Re-integratie

Wanneer werknemers een tijd afwezig zijn geweest door bijvoorbeeld ziekte of arbeidsongeschiktheid, kan de re-integratie op de werkvloer lastig zijn. Door verschillende factoren kan ziekteverzuim of arbeidsongeschiktheid ontstaan. Een re-integratietraject kost veel tijd en geld, dit wilt u het liefst zo efficiënt mogelijk doorlopen. ReFit kijkt altijd naar de mogelijkheden, niet naar de beperkingen. Wilt u de re-integratie van medewerkers na (langdurig) ziekteverzuim versoepelen maar weet u niet zo goed hoe? Verzuimspecialist ReFit staat graag voor u klaar om ondersteuning te bieden bij re-integratie op de werkvloer.

Lees meer: Re-integratie

Verzuimbegeleiding

Waar mensen werken, komt verzuim voor. Uitzendbureaus, payroll organisaties en andere werkgevers die te maken hebben met verzuim, hebben verzuimbegeleiding van een verzuimspecialist nodig. ReFit is de verzuimspecialist waarnaar u op zoek bent.

ReFit helpt uw organisatie met verzuimbegeleiding. Dit helpt niet alleen de continuïteit van de organisatie te waarborgen, maar helpt ook om het beste uit uw personeel halen!

Lees meer: Verzuimbegeleiding

BeZaVa

De Wet BeZaVa is op 1 januari 2013 ingetreden. Het terugdringen van langdurig ziekteverzuim onder flexwerknemers die ziek uit dienst gaan, is nog steeds een grote uitdaging. Om de verantwoordelijkheid hiervoor ook bij de werkgevers te leggen, is de Wet BeZaVa is in het leven geroepen. De Wet BeZaVa is bedoeld om het ziekteverzuim en de arbeidsongeschiktheid van flexmedewerkers terug te dringen. Bent u benieuwd hoe ReFit u hierbij kan helpen? Neem direct contact met ons op!

Lees meer: BeZaVa

Eigenrisicodrager worden

Door de ingang van de Wet BeZaVa werd het terugdringen van het langdurig ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid onder flexmedewerkers, ook de uitdaging voor veel werkgevers. Veel uitzendbureaus, payroll organisaties en andere werkgevers kozen er toen voor om eigenrisicodrager te worden.

Met ingang van de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) is het tijd dat uitzendbureaus, payroll organisaties en andere werkgevers zichzelf de vraag stellen: Is het verstandiger en voordeliger om eigenrisicodrager te worden? ReFit kan u en uw organisatie hierbij de uitkomst bieden!

Lees meer: Eigenrisicodrager worden

Wet Arbeidsmarkt in Balans

De introductie van de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) brengt veranderingen voor veel organisaties, net als de Wet BeZaVa dat in 2013 deed. Met name uitzendbureaus en payroll organisaties zullen vanaf 1 januari 2020 veel verandering merken door de WAB. Maar wat betekent de Wet Arbeidsmarkt in Balans nu eigenlijk voor uw uitzendbureau of payroll organisatie? En hoe kan uw organisatie hierop inspelen?

ReFit geeft duidelijk advies en legt de veranderingen van Arbo tot Ziekteverzuim graag aan u uit. Benieuwd waar voor u de valkuilen en voordelen liggen? Neem contact op met ReFit!

Lees meer: Wet Arbeidsmarkt in Balans

Transitievergoeding

Op 1 januari 2020 gaat de nieuwe Wet Arbeidsmarkt in Balans van kracht, de WAB. De transitievergoeding, het ontslagrecht, de ketenregeling en de WW-premie worden aangepast. Dit heeft gevolgen voor veel organisaties, waaronder ook uitzendbureaus en payroll organisaties. Op deze pagina leest u meer over de transitievergoeding. Voor aanvullende informatie of advies, staat ReFit klaar om u te helpen!

Lees meer: Transitievergoeding

Ziekteverzuim volgens ReFit

Ziekteverzuim is er in veel verschillende vormen. Ziek is ziek maar dat betekent niet dat een werknemer direct arbeidsongeschikt is. Hoe organisaties omgaan met ziekteverzuim is bepalend voor de cultuur en continuïteit van de organisatie. We vertellen u graag over de visie op ziekteverzuim volgens ReFit.

ReFit helpt organisaties om grip op ziekteverzuim te krijgen. Neem gerust contact met ons op als u zich wilt laten adviseren of gebruik wil maken van onze dienstverlening.

Lees meer: Ziekteverzuim volgens ReFit

Ziekteverzuim verminderen

Ziekteverzuim verminderen speelt een grote rol op de agenda’s van veel uitzendbureaus, payroll organisaties en andere werkgevers. Het verminderen van ziekteverzuim is een terugkerend thema waarbij de inspanning van zowel werkgever als werknemer van grote waarden zijn. In dit artikel geven we u tips over ziekteverzuim verminderen. Van ReFit, voor u!

Lees meer: Ziekteverzuim verminderen

Inzetbaarheid verbeteren

Onze doelstelling is om u van uitstekende verzuimservice te voorzien, uw doelstelling is om de inzetbaarheid te verbeteren binnen uw organisatie. Door strakke verzuimprotocollen te hanteren, kunnen we de continuïteit van uw onderneming garanderen. Wij kunnen u helpen uw verzuimdrempel te verhogen zodat de verzuimbehoefte teruggedrongen én de verzuimgelegenheid beperkt wordt.

Lees meer: Inzetbaarheid verbeteren

Klant aan het woord

De rapportages uit het gebruiksvriendelijke verzuimsysteem geven ons inzicht in ons ziekteverzuim. ReFit is laagdrempelig en er zijn korte communicatielijnen. Ik voel hun persoonlijke aandacht en betrokkenheid.
De verzuimbegeleiding van al onze medewerkers hebben wij uitbesteed aan ReFit. Door het eigenrisicodragen krijgen we de kosten van verzuim veel beter inzichtelijk en ReFit neemt ons veel werk uit handen